De fleste har jo sett reklamefilmene fra Ica: Icas eeeeegne vaaaaaaarer…. som vi har laget selv :D) Jeg hadde vel egentlig bare tenkt meg et lite søtt og greit resultat å ha i kjøkkenvinduet men at det skulle bli så enormt med sånn egne varer hadde jeg ikke forutsett….. å sånn plass det tok etter hvert også…. Måtte jo fløtte hele bissnissen ut på verandaen…. det blir jo spennende å se hva høsten bringer for det ser faktisk svært så lovende ut allerede og det er ikke første gangen jeg har gjort dette stuntet…..

La meg gi en nærmere forklararing…. smiley

Du svinger innom nærmeste ICA og kjøper en tomat…..
og rigger deg til med ei fjøl, en kniv og en serviett….

Blog Image

Så deler du tomaten i to med kniven……

Blog Image

Plukk ut noen av frøene som ligger inni tomaten…..

Blog Image

La frøene ligge på servietten til tørk natten over….

Blog Image

Spis opp resten av tomaten….. Vi kaster ikke mat smiley

Blog Image

Nå tar du en liten blomsterpotte, legg litt lecakuler eller noen småstener i bunn og fyll opp med fin blomsterjord……Legg så frøene på jorden og dekk over med 0,5cm løs fin jord…..

Blog Image

Noen måneder senere Jepp….. blomstringen er igang å du kan allerede se at det begynner å utvikle seg små søte grønne tomater som bare nyter solen og varmen og snart blir til store deilige røde saftige tomater av eget fabrikat…….

Blog Image

Hvis du har dårlig plass til en slik hjemmeavlet tomatplante fra sortimentet hos ICA’s grønnsaksdisk så kan du, slik som jeg har gjort, plassere den på verandaen…….

Blog Image

Ha en riktig GOD SOMMER smiley
PS/ i passet mitt er jeg bokført med 171,5cm så det ble ingen liten plante dette !