21.08.2007 Catalyzator om kortison og flyplasser….

I og med at det eksisterer motstridende oppfatninger og erfaringer vil jeg her komme med en subjektiv egenerfaring og oppsummering med status pr idag vedrørende ulike aspekter ved bruk av kortison i pilleform (Prednisolon 20mg Kortikosteroid) PREDNISOLON
Videre vil jeg utrykke mitt subjektive hat til forsøpling av østlandet med ytterligere mer løgnbassert flyplassjuggel og politikernes maktarroganse.
Og alt dette blir kanske relativt klart formulert da jeg er i en slik kortisonkur nå og tenker/formulerer meg både klarere og mer adekvat om slike emner pluss at jeg husker bedre det som alt er relatert til.

ET LIV MED DEFFEKT KROPP
Jeg har i mange år hatt mye plager med blandt annet Nyrestensmerter og bruker ofte Voltaren/Arthrotec for å bli kvitt stenene og smertene som medfølger. Disse problemene har omtrent minimalisert seg til NULL efter at jeg fikk tillgang til kortisonbehandling i pilleform periodevis. Da min mavetass reagerer momentant negativt på Voltaren så fikk jeg efter å ha mast på fastlegen i over ett helt år endelig lov til å bruke Arthrotec som er tilsatt et mavebeskyttende middel. Men da hadde jeg jo allerede store mage/halsproblemer med brekninger og sure oppstøt som i ettertid desverre ser ut til å ikke gi seg helt selvom Arthrotec’n gir langt mindre slike symptomer.
ARTHROTEC / VOLTAREN

HVOR GIKK DET GALT ?
Jeg har vært deffekt og plaget med smerter helt siden barnsben av og det kan jo være både possitivt og negativt….. En lærer seg sider ved livet og menneskelig empati som andre mer bortskjemte individer går glipp av…. Men en går også glipp av mye sosialt felleskap og en blir lett utsatt for både missforståelser og direkte dårlig behandling og mobbing…. Men iallfall så var jeg kommet i en periode hvor jeg lette efter utfordringer og fikk en plutselig innskytelse til å sette meg på skolebenken i en alder av 38år…. Som sagt så gjort og jeg fullførte en treårig agronomutdannelse på 10 måneder ved TOMB JORDBRUKSSKOLE med bestått eksamen som viste et stort anntall “toppkarrakterer”.

SMERTER:
Disse ti månedene tok fullstendig drepen på kroppen min, jeg har idag den aller største respekt for at jeg faktisk greide å gjennomføre dette og besto eksamen, men min fastlege (A. Ernø /varna legesenter) utviste en, etter mitt skjønn og erfaring, svært dårlig dømmekraft og jeg har ofte undret i ettertid om han er skyld i min nåværende situasjon…. Da jeg ytret min nød til fastlegen med ønske om en mer adekvat og medisinsk smertelindringsbehandling på grunn av økte problemer med ryggsmerter ( Morbus Scheuerman, Isjhias og noen Prolapser ) og muskelverking ( FM ) og hodepine og en massetass som sa splæsj ved inntak av paracetter og ibuxer og annet standardsmertelindrende så valgte han og overtale med til å ta ibruk det i ettertid omstridte middlet i gruppen NSAID: VIOXX. VIOXX

Og videre greide han også og overtale meg til å prøve en del ulike antidepressiva mot smerter da han mente dette hadde god effekt på FibromyalgiPassienter samt at han mente at jeg var deprimert bassert på en egen vurdering fra han uten konsultasjon hos spesialist på slikt. (Fibromyalgi som diagnose ble jeg forøvrig ikke testet for av spesialist før flere år senere)
REMERON / SAROTEX

Efter noen tid…. måneder som for med virker som flere år med tåkehav så truet jeg legen med “trær i skogen og solid tau”…… Jeg nektet å spise disse remediene som han skrev ut og som ikke gav noen possitiv effekt men som derimot gjorde meg både trist til sinns og motløs som aldri tidligere opplevd. Samtidig hadde jeg også av eget initiativ tatt kontakt med en Psykolog i Fredrikstad, AnnMari Brevig, som støttet min oppfatning fullt ut og virket til å få vekket meg fra en tillstand av nedopet depressiv dvale….. Jeg hadde forøvrig like mye smærter men nå ble de kombinert med en tiltagende lyst til å gjøre ende på livet som ikke føltes noe særlig fristende å leve mer…… Legen ble somsagt “truet kraftig” å han skrev ut resept på Arthrotec for første gang samt en begrenset (?) resept på Stesolid.
ARTHROTEC / STESOLID

ENDELIG SMERTELINDRENDE EFFEKT samt NATTESØVN 🙂
Men kortvarig ble gleden over dette da legen så absolutt ikke hadde planer om å la meg bruke disse middlene systematisk på en adekvat måte slik at jeg faktisk kunne ha både nytte og glede av å leve igjen med mindre smerter og god nattesøvn…… Derimot så hadde jeg jo nå for første gang i mitt liv fått erfare at det FINNES MIDDLER som virker og da kan selvfølgelig leseren her nå forstå med den aller største letthet at min kamp mot systemet og legestanden fikk en ny vri….. Hvorfor får jeg ikke slik behandling systematisk ? Hvorfor nekter dere meg dette som kan gi meg gode dager innimellom ? Nattesøvn og mindre smerter sto for meg som en drøm jeg hadde gitt opp å tro på å så viste det seg at det finnes muligheter….. *sukk* hvor livet er råttent…..

TILBAKE TIL DIAGNOSENE:
For en del år siden fikk jeg overtalt den samme legen, A. Ernø, Varna legesenter, til å bestille Addison-test på sykehuset. Dette er en test med provokasjon av binyrefunksjonen og efter min oppfatning strides det i fagekspertisen om to ulike måter å foreta testen på for å få et lesbart svar. De valgte i mitt tilfelle den testen som jeg oppfattet som minst sikker….. Testsvaret ble også omtalt som: Vi kan ikke si hverken at du HAR eller IKKE har addison da testsvaret ikke er entydig…… Den andre testmoddellen ble ikke vurdert eller prøvet.

VIDERE PROBLEMATIKK:
Addisontesten burde vert fulgt opp med den andre testmoddellen da den første ikke gav entydig testsvar. I ettertid har jeg utviklet stadig mer symptomer i samme sjanger som addison og siste “skudd på stammen” var akutt økte hudproblemer med sår/kviser, hevelser og smerter i 2004 hvorefter en god del behandlinger med lys og salver hos hudlege så var det kun kortison (Prednisolon) i pilleform som hadde effekt, men da jeg ble satt på lave doser for langtidsbehandling, under 10mg/dg, avtok virkningen og jeg hadde hverken possitiv effekt på hud eller generell helsetillstand….. (Tidligere) Fastlege(r) var ikke interresert i denne form for behandling med Kortison/Prednisolon som jeg forespurte om den gangen disse problemene dukket opp, med bakgrunn i at min mor har Atopisk eksem og hun hadde heldig virkning av periodevis bruk av kortison og jeg tenkte det kanske kunne fungere for meg også. Legen avviste blankt å vurdere dette. Han ville sette meg på Penicillin (tetracykliner?) som jeg da kommenterte at jeg er allergisk mot, Quinkcs Odeme. Efter noen halvtimes krangel om dette temaet og resept på tur til appoteket for å hente peniciliner jeg visste jeg ikke tålte så ringte han meg: Han hadde funnet RØD SKRIFT i min journal….. Jeg tullet altså ikke og var ikke hverken vrang eller psjuk i hue mitt….. Han valgte da å endre resepten til en antibiotika (Ery max) men jeg oppfattet hans tydelige irritasjon over at jeg var så vrang og påståelig angående denne allergien som han mente ikke fantes……. Min tolmodighet med denne legen nådde således sitt bristepunkt….. 3-4 måneder senere og fremdeles ingen bedring av hudproblemet var bytte av lege et uunngåelig alternativ for å ha håp om bedring…..

Bytte av lege ble da foretatt ved innmelding i VOLVAT hvorpå følgende skjedde: Byttet til Lege J. Palmås ved Volvat i Fredrikstad, Han valgte å sende meg til hudlegespesialist i Moss, Dr Funk og derav adekvat behandling og oppfølging med kortisonbehandling som jo er dette skrivets egentlige budskap om min helsetillstand, Palmås derimot indikerte i et brev ved en senere anledning i klar tekst at min fremgansmåte med å bytte lege ble ansett for typisk potensiell medikamentmissbruker og således var han ikke villig til å gi noen behandling mot smerter og manglende søvn bassert på de tidligere vellykkede forsøk med medisiner som nevnt ovenfor her….. J. Palmås sendte med for øvrig også videre til Nevrolog T. Almås (volvat Fredrikstad) som foretok en omfattende utredning og nyoppdatering av mine diagnoser og avdekket blandt annet et “nytt” prolaps i nakken som hun omtaler som: ” … prolaps i nakken som vil kunne gi henne smerter i nakke, samt hodepine og utstrålende smerter i armer…. “ Fremdeles ingen tilbud om annen behandling enn paracett og ibux fra fastlegen…..

Neste legebytte: Dr R. Rupar Ekholt legekontor. Og kort fortalt er min subjektive oppfattelse av denne legen at: Han satt på rævva å gjorde narr av meg fordi jeg poengterte min diagnose ME/CFS og behov for hjelpemiddler hvorpå han flåset noe slikt som at jeg jo sto på mine egne bein/gikk ubehindret inn på hans kontor oppreist og han innsinuerte således etter mitt skjønn at han anså meg tydeligvis ikke for å være så sjuk som jeg påsto (?)….. Han skrev forøvrig ut en resept på Paracett og Ibux (?) som jo er reseptfrie så jeg undres…. OG han ville ha nye blodprøver og skrev således ut en resept på Stesolid som beroligende for å kunne få gjennomført blodprøvetakning på tross av min sprøytefobi…… (Stesolidboksen står her uåpnet) (Han er nå forøvrig anmeldt til helsetilsynet)

Å nå har jeg byttet lege igjen å har foreløpig ventet over en måned på time og har nå fått tid hos henne en drøy uke ut i september….. Dersom jeg klarer og har krefter til å møte opp da….. *sukk*….

Generell oversikt/oppsummering av min bruk av kortison med
POSSITIV EFFEKT
:
Jeg kom frem til følgende prosedyre som nå har vert brukt noen år med god possitiv effekt hver gang og jeg har således fått hudlegens “velsignelse” til å fortsette denne formen for behandling med oppfølging og kontroll en gang pr år da det jo pr dags dato er det eneste jeg har av halmstrå å klore meg fast til.

Uke1: 30mg morgen / 10mg kveld.
Uke2: 30mg morgen.
Uke3: 20mg morgen.
Uke4: 10mg morgen.
Uke5: 5mg morgen, nedtrapping til 0.

Dette gir meg 3 uker (ca dg 3 i første uke tilogmed ut uke 3) meget forbedret form hvor huden reparerer seg og hevelser og brennsmerter går ned, forbedret nattesøvn og døgnrytme, forbedret matlyst, mindre smerter fra buk, rygg og nyreregion samt mindre svimmelhet, avføring, urin og fordøyelse generellt normaliserer seg, jeg får dusjet, handlet mat, støvsugd og vasket opp og andre småting samt planlagt litt for fremtidig bedring av min livssituasjon og andre eventuelle småaktiviteter. Jeg blir også mindre støy og lys-sensitiv samt både min hukommelse og mentale “kvikkhet” er skarp og aktiv som den var for tjue år siden.

Så er det 2-3 måneder uten behandling å jævelsk liv, eller mangelfullt sådan, i påvente av neste kur…….. For meg så er dette et spørsmål om å leve noen uker innimellom….. eller ikke leve i det hele tatt annet enn i gråsonestatus med fire vegger som nærmeste sosiale liv og føle meg som en råtten grønnsak….

I tillegg til dette bruker jeg av eget initiativ B12 og folsyre (B12 mangel påvist ved blodprøver men ingen behandling tilbudt av lege) Omega3 og vitamin E, Kalsium og vitamin D, Q10, Papain enzymer og Lectiner for magen. Så mat-pengene har store hjul med rask motor her på bruket……

SÅNN…… Nå har jeg oppdatert mine tanker og erfaringer om å være deffekt i kroppen og bli tråkka på av arrogante leger i helsenorge…..

JA…. FLYPLASSEN!!!! Det får komme i neste innlegg hvis jeg gidder…… å da blir jeg isåfall politisk vinklet….. Kanske…. Men kort fortalt så er det for jævlig at politikere skal få ture frem med løgnaktige tåkelagte rapporter om flyplassplassering og samtidig bidra til økt flytrafikk og billigreiser til syden når vi i langt større grad burde tenke langsiktig og fornuftig på vårt naturmiljø med hensyn til både planter, dyr og STØY !!! Fly tømmer tanker før landing og lager støy og sirkler over de områdene som er mest sårbare og ubebodde av folk flest…..

Blog Image

…….å der bor desverre jeg (‘o’)

Ha en riktig skjønn solskinnsdag folkens 🙂