En PC-historie subjektivt fortalt av Catalyzator
om FujitsuSiemens og MPX

Jeg er jo somkjent litt deffekt i kroppen min og har blandt annet problemer med sterkt dagslys/solskinn, dessuten tilbringer jeg en del tid horisontalt av hensyn til skelettet og dette gir tilsammen fryktelig mye døgntid i kjedsomt modus….. Jeg var således i behov av en aldri så liten oppgradering på PC-fronten for å kunne være internett-sosial selv fra denne possituren inne på mine “mørkerom” og surfet i dagesvis nettsider med potensielle objekter.

Kjekke saker dissa små superlæppene….
Å da snakker jeg om ultraportable som det så sprekt heter (‘o’) ikke bare vanlig bærbare men slike som er 12″ widescreen og heftig konfigurasjoner. Jeg har lenge ønsket meg en slik en til å bruke når kroppen min krever horisontalen og nå bestemte jeg meg for en maskin som så heftig bra ut hos, nesten lik denna-> MPX og som attpåtil var innenfor en akseptabel pris. Jeg bestillte den med ekstramontert ram så den ikke skulle råke tom for minne med det første, min gamle maskin er jo relativt “upTOdate” selv om den nå er 3,5 år så denne nye burde jo ikke være noe dårligere iallfall. Det var min første tabbe… (‘o’) Tabbe nr to var at jeg ikke slo av det trådløse internettet mitt når jeg startet maskinen…. Den var på nett før jeg fikk sagt VISTA ! Tabbe ? hvorfor det ? jo….. Fordi det viste seg ganske snart at jeg ikke kunne bruke maskinen og på grunn av at jeg bestillte den med ferdig innsatt, montert av MPX , ekstra ram OG fordi Vista visstnok “registrere” bak ryggen din via internett (?) på egen hånd selv om du sjøl ikke registrerer ennå så mister du muligheten til å angre kjøpet og derfor sitter jeg altså her med en maskin til pynt….. God maskin, superbra konfigurert men ubrukelig for meg da den ikke har den skjærmtypen jeg trodde den hadde og som jeg er avhengig av. Jeg er nemlig avhengig av en god skjærmoverflate, både av hensyn til kvaliteten ved redigering av digitale bilder men også av hensyn til min sykdom som gir lyssensitivitet og denne skjærmen fungerer ytterst dårlig ved slik konfigurering som jeg da er avhengig av med dempet lys osv. I og med at MPX da nekter å la meg angre kjøpet i henhold til loven om slikt så har jeg skrevet en meil til Fujitsu Siemens om problemet…. men svarer de ? (‘o’)….

Jeg tok til slutt telefonen og ringte support hos FujitsuSiemens og der fikk jeg omsider et telefonnummer jeg kunne ringe hvorpå jeg igjen efter en halvtimes tellerskritt fikk et nytt nummer….. vel…. omsider fikk jeg en samtale med en veldig hyggelig “selger” som virket både engajert og villig til å løse problemet hvorpå han skulle ringe meg tilbake straks over helgen med videre info……. han nevnte desverre ikke hvilken helg….. (‘o’)

Over til Operativsystemet…..
Imponerende enkelt å få det bedre visuellt ved rett å slett å fjærne det berømte VistaUtseendet med gjennomsiktighet som faktisk gjør både skjærm og effekter svært slitsomme å se på for en med synsrelaterte problemer….. selv XP var ille nok på enkelte effekter som ikke er behagelige for en person med lyssensitivitet og gode gamle “Windows 2000” kommer til sin heder og værdighet her. De negative konsekvensene av den feilaktige skjærmen minimeres en god del ved å velge det “gammeldagse” windowsutseendet men desverre langt fra godt nok for mine sarte øyne og lett-triggerlige hodepine om jeg ikke vil ta til takke med en skjærm som viser både ujevn belysning samt grått slør i noe som jeg misstenker er en egenreflex i skjærmflatens blanke skikt innenifra liksom…. ? Dessuten kommer hodepinen ufravikelig efter fire til sju minutter akkurat på samme måte som en gammeldags CRT-skjærm eller rørbilde-tv…..

Derimot har jeg ikke funnet innstillingen for tykkelsen på markørblinker’n…. ? Det er jo relativt nødvendig med godt synlig markørblinker når skjærmen er såpass knøtt at selv ikonene på skrivebordet ikke er større enn ei fluelort……. Alle mulige innstillinger på mus og pil og tingester…. men markørblinkern kan du kun justere hastigheter osv på…. ikke tykkelse og synbarhet…. den er jo i XP’n så jeg skjønner ikke hvorfor dem har håppabukk over den i Vista…. men det er jo et minimalt problem egentlig…..

Bækk tu Fujitsu Siemens maskinen min i egen høyaktede konfigurasjon….
Prosessor med sånn Dual Core på 1,86 Ghz er nok en del heftigere enn den de har på sia si hos MPX som kun har 1,6 og dessuten har min maskin en hel ekstra GB ram så den har 2048 MB ram å kose seg med…. Dessuten var det et helt annet bilde de brukte av maskinen i annonsen av den jeg kjøpte og som jeg trodde hadde en skjærm som jeg kunne benytte:

Blog Image

Konklusjon….
MPX forteller ikke hele sannheten om angrefrister, dessuten sto det at det fulgte med programvare som ikke er å finne på maskin (Norton Internet Security) eller tilhørende cd, og de er dårlig serviceminded…. Fujitsu Siemens svarer ikke på meil å er derfor og karrakterisere som ennå dårligere serviceminded….. Jeg må selge denne maskinen som jeg ikke kan bruke før jeg kan kjøpe en maskin jeg faktisk trenger og detta kommer jeg garrantert til å tape en del tusen på…. for ikke å snakke om at jeg ikke har noen maskin å bruke når horisontalen kaller……Så pr dags dato må jeg antagelig karrakteriseres som FORBANNA IRRITERT (‘o’)….. *fnys*… og lettlurt…..

Men det skal tillegges at denne maskinen med sin lyssterke skjærm og klare kontraster er ubeskrivelig god og bruke utendørs i dagslys (‘o’) for dem som er ute……. *sukk*… Dette sirkuset om denne maskinen har nå pågått mellom meg og mpx og fujitsu siemens siden 8. August å nå gir jeg opp…… Jeg skal ikke shoppe min nye maskin av disse aktørene, jeg har nå lært !

…. trur eg….. smiley
Først må jeg bare få solgt denna beskrevne maskin over her.

OPPDATERING 23.November……
Fremdeles intet hørt…..
Jeg var i kontakt med selger hos FujitsuSiemens flere ganger på telefon hvorpå han skulle undersøke og tilbakemelde med løsninger og/eller råd……. Men intet hørt….. å jeg kan fremdeles ikke bruke maskinen…… jeg har dessuten ikke vært i form til å kunne stresse med å forsøke å reklamere via forbrukerrådet og nå har antagelig all tid for slikt løpt fra meg…… Det er en skam at slike selgere utnytter kunder på denne måten, alt bare for å tjene et salg mens jeg sitter her med en maskin til nesten 10 lapper og den er ubrukelig til mitt bruk.

Jeg må nok ytre mitt misshag til både MPX og Fujitsu Siemens og det misshaget er ikke så rent lite…….

OPPDATERING 28.November……
Mottok kopier av en rekke interne meiler fra FujitsuSiemens om mitt problem med
denne maskinen men det ser ut som et sjøslag ala Ta den ring å la den vandre…… Tåka ligger tjukk som graut…… (usj nå er jeg sur…….)

Jeg svarte/kommenterte på “meilkopien” men er egentlig i oppgitt modus…..
Dessuten er jeg for dårlig til å ta i tu med noe som helst nå…

*kryper tilbake i offsidemodus*…...

OPPDATERING 03.Januar 2008…..
Fikk telefon fra FujitzuSiemens idag smiley
En kjempehyggelig samtale med en svært hjelpsom mann i servise/supportavdelingen som forteller at dette må vi da finne en løsning på 🙂 Vi samtalet lenge omkring mitt pc-behov, min gamle LapTop og hvilke problemer jeg opplever med den “ubrukelige” nye lille råtassLapTop’n 🙂 Så nå ser jeg possitivt på laptopproblemet, det blir spennende å se hva det hele ender opp med 🙂

Jepp 🙂 Godt Nytt År 🙂

smiley

OPPDATERING 12.Februar 2008….. stillheten er øredøvende….

Intet hørt siden den telefonen 3.Januar så nå begynner jeg å tro de bare holder meg for narr…. jeg burde nok ha avertert maskinen tilsalgs med en gang problemene ble oppdaget, dette service og support systemet hos MPX og FujitzuSiemens er jo bare sirrup og å holde folk for narr…. *sur og grinete*

OPPDATERING 09. Juni 2008

meil fra: Stefan Schøllin hos FujitzuSiemens med beskjed at de ikke finner at dette skyldes feil ved produktet å jeg må således ANGRE KJØPET HOS MPX !
Hallo hvilken idiot! Dette forsøkte jeg jo for snart ti måneder siden hvorpå MPX påstår jeg ikke har angrerett fordi den er åpnet og montert ekstra ram SOM DE SELV GJORDE I SIN BUTIKK FØR DEN BLE SENDT TIL MEG !!! Men uansett…. Meil er nå sendt til Jan Bredo Pettersen Hos MPX som hadde saken helt fra starten.

Får jeg noe svar tro ?

—————————————————————–

OPPDATERING 11. Juli 2008

PROBLEM SOLVED 🙂 endelig ble det en orden på sakene via en saks/kundebehandler hos MPX, Takk til Stine :), som så min side av saken og tok affære derefter. Nå endelig kan jeg begynne å tenke fremover… men tror jeg bør ha god vurderingshjelp før jeg bestemmer meg for å prøve noe nytt og må nok tenke både stort, dyrt og effektivt skal det fungere i praksis på samtlige områder, alternativt må jeg vurdere å ha en ren “surfePC” ved siden av en grandios, men dog flyttbar, arbeidsmaskin….

OBS… 26. Juli 2008
Nå har jeg mottatt avregningen for returen og det viser seg at MPX tok seg godt betalt fordi maskinen ikke var egnet til mitt bruk. Etter å ha ligget i esken her urørt efter utprøvingen for manfoldige måneder siden ble jeg refundert hele 2000kr mindre enn jeg betalte for maskinen. Vel…. Intet kjøp hos MPX fra min kant herefter.

The end !