Jeg mistet desverre helt all glede ved julepakker for omkring 15 år siden… Det var som om noen liksom dro ut proppen min, dolket meg i ryggen på en måte….

Det var noen år i mitt liv hvor alt som kunne gå galt gikk aldeles galt…. helse og økonomi er jo en følgesvenn/uvenn og da mitt var på det mest kritiske så mistet jeg både bosted, eiendeler og selvrespekten….. min egenverd ble nullet ut…. i flere år var jeg uten middler til å sørge for mitt eget livsopphold og julen ble min dommedag…..

Jeg ville vise at jeg satt pris på mine nærmeste selv om jeg var ramlet langt ned på samfunnets rangstige å jeg skrapet sammen de få “ørene” jeg hadde og kjøpte noen søte små gammeldagse blyanter som jeg kamuflerte inn i kremmerhuslignende pakkepapir, til de minste fant jeg noen tøffler av aller billigste, men søte og varme, på “tier’n” og pakket også disse inn så morsomt som jeg klarte……

I etterjulstiden fikk jeg inntrykk av at dette var “forbigått i stillhet” som om det var noe de latet som ikke eksisterte…. noen takk fikk jeg iallfall ikke…….

“Noen år” senere var min situasjon radikalt endret….
Dette tok jeg så konsekvensene av og mine nevøer fikk hver sin tusenlapp i kontanter og kunne da kjøpe seg det de hadde lyst på selv. Jeg følte at vi voksne trossalt ikke behøvde å sitte å bytte penger for å feire jul så min bror og hans kone, mine nevøers foreldre altså, fikk bare mindre ting, bøker og slikt…… men jeg fikk ikke engang ett takk…. i ettertid fikk jeg referert noen små stikk fra andre familiemedlemmer og at det virket som sure miner og utakknemlighet nok var som jeg hadde bedt om selv….. gjærrig som jeg var (‘o’)

Sannheten er vel at jeg på sett å vis har bedt om det selv…. Jeg ba om å slippe….
Jeg har aldri trivdes med dette julehysteriet og mine forsøk på å få respekt for meg selv som menneske har virket fånyttes….. jeg er dessuten ganske deffekt i min kropps uførhet og har derfor måttet prioritere egen nytte fremfor glede det lille jeg har greid med denne deffekte kroppen, spesiellt nå de siste syv årene, og derfor har familiens medlemmer sett på meg som en stor egoist som kun tenker på seg selv….. Men hvem er egentlig egoisten ? Den som krever noe av de svakeste i samfunnet, eller den som forsøker å glede på tross av sine muligheter……. ? Det kan nesten virke som om disse mine friske karriærestrebende familiemedlemmer faktisk veier et forhold på gullvekt og ikke ønsker å være bekjent av svakheter i slektstreet…….. langt mindre strekke ut en hjelpende hånd…… hvis ikke de er i ferd med å motta en forventet arv da….. isåfall kommer de løpende med sikklet langt ned på knea og grådigheten lysende ut av glupske øyne. Og selv om det er flere døgn siden du har fått skikkelig mat så vil de aldri forsøke å bidra med et varmende måltid i din utsultede kropp….. du kunne jo risikere å overleve…..

Jeg er blitt et ganske alene-ensomt menneske, forlatt av de som ikke fikk det de ønsket av meg, men jeg har en hel verden av mennesker her ute på internett som ser hvem jeg virkelig er. De ser gjennom manglende pynt, de ser tvers igjennom mine svakheter og mine dårlige uvaner, mine fillete klær blir oversett med kjærlighetens blikk for din neste…… og jeg gleder meg hver eneste dag til å ha kontakt med disse nydelige menneskene som kun mottar små ubetydelige digitale signaler fra meg her jeg sitter i en dårlig issolert garasje men varmt og lunt har jeg det alikevel takket være dem, tilåmed mine tyngste øyeblikk i nattens mulm og mørke så trer de frem med trøstende ord og varme klemmer i en ustoppelig strøm rett fra hjertet, det er alltid noen der ute i cyberspace som hører min gråt og er parat til å være der for meg.

I sammenligning til min egen alenehet vil jeg vise et bilde av en liten ukjent stakkar som stadig stikker snuta si innom tunet her……

Utakknemlighet….. Hva er vel egentlig dette ordets rette betydning ? Selv en tillfeldig vandrer, husløs og sulten, tar til takke med det jeg har å by på selv om det hverken er godkjent av såkallte dyreværnere eller andre forståsegpåere høyt oppe på den sosiale rangstigen…… (jeg fikk faktisk spørsmålet over telefonen for en ukes tid siden fra en av disse dyreværnerne som samler inn hjemløse katter og kaster dem i bur: Du gir den ordentlig mat vel? ikke middagsrester…… (‘o’) *sukk*… for noen idioter!!!!

OPPDATERT 10.Des ca kl: 18:40…….
Tar sånn halveis tilbake det utbruddet om “idioter” ovenfor her…..
ikke fordi noen har klaga men bare fordi liksom…..
Det ringte ei koselig dame derfra nå og lurte på åssen det sto til med LillePus
og det må man jo sette pris på, selv om vi kanske har ulike interesser og ser
litt forskjellig på saker og ting så er vi jo alle sammen interresert i at dyra skal
ha det godt og det er jo det viktigste 🙂