En liten oppsummering av vitamintillskudd og kostillskudd i den catalyzatoriske garasje ispedd litt tanker omkring nytteverdien av slike utgifter som fort kan beløpe seg til tusener av kroner hver måned….. og i mitt tillfelle så overstiger nok kostnadene til slike middler i stor grad kostnadene jeg har på “orntli” mat……

Maten jeg spiser består i all hovedsak av middagen som min snille “Nabo” lager hver dag og som oftest består den av tradisjonell enkel kost men noen dager er den kanske litt for enkel i form av en suppe med brød til….. men jeg får iallfall i meg et måltid hver dag og det må vel sies å være det viktigste.

I perioder har jeg krefter og matlyst til også å få i meg et måltid om kvelden men dette beror også i all mulig grad på at jeg i så tillfelle har noe tiljengelig som er både smaklig fristende og raskt tillaget uten nevneverdig kraftanstrengelser og oppvask slik at ikke kreftene til å spise forsvinner i tillaging av maten eller rydding etterpå……

Et slikt kosthold er jo i seg selv langt ifra et sundt kosthold og det blir nok både mangelfullt og ytterligere en belastning på en dårlig fungerende mage/tarm og fordøyelse…..

Derfor er et rikelig utvalg kosttillskudd og slikt en nødvendighet i mitt “matbudsjett” og jeg oppsummerer nå de siste måneders utvalg av disse, jeg kjøper somoftest inn for 3-4 mnd av gangen og eventuelle endringer skjer derfor med samme intervall på ca 3-4 mnd:
Fra VITOMEGA inntar jeg følgende:
2×2 kapsler Omega3,
2×1 kapsel Q10,
1×1 kapsel Kalsium+Vit-D, (minsker bivirkninsfare de perioder jeg bruker kortisontabl)
Fra det lokale Apoteket inntar jeg følgende:
2×1 tabl IDO-E,
1×1 Magnesium, (minsker kramper og smerter i føttene/bena)
1×1 B-Komplex.
Fra PapayaShop tar jeg 2×1 papain enzympulver kapsler.
og fra nærmeste kolonialbutikk 2×1 C-vitamin

(samt fra sverige (smugling :)))) 1×1 B12-1000mcg+400mg Folsyre som jeg desverre nå har vert uten i noen måneder i mangel på ork til å kjøre turen over grensa. Dette er et ganske kraftig B12-tillskudd men nødvendig i følge blodprøver tatt både i 1997 og i 2002 og kommentert fra hormonlaboratoriet på Aker sykehus men hvor legen min alikevel ikke gir meg B12 via resept)

I tillegg til dette tar jeg 1tablett Lectiner til hvert måltid da dette har vist seg å være mer effektivt en slikt som en får kjøpt på apoteket for å regulere en stopp-splæsj-stopp-mave og mye magevondt.
Og jeg vil bemerke at INGENTING av dette betales eller gies noe somhelst stønad til over trygden. .

Jeg har kjøpt meg slike dosettbrett slik at jeg slipper å streve med å åpne ørten bokser to ganger om dagen, på den måten kan jeg gjøre klart hele kostillskuddsbudsjettet for en hel uke av gangen og det blir lettere både å planlegge når det er på tide å bestille/kjøpe nytt lager samt å huske å ta disse jevnt og trutt to ganger daglig hver eneste dag 🙂

Det skal dog bemerkes at jeg på ingen måte har blitt “frisk” eller føler meg “friskere” de siste to årene som jeg har bedrevet denne kostholdsmodifiseringen, men dersom det har bidratt til å bremse utviklingen av deffekter og gjøre min dag litt mindre ubehagelig samt bidratt til at jeg orker å være oppegående/oppesittende og kan bruke pc’n for litt sosial kontakt og hobbyer via internett så er jeg fornøyd. Det er trossalt ikke frivillig at jeg sitter/ligger her mer eller mindre 24timer i døgnet 365 dager i året…..