Dette innlegget omfatter 23 og 24 desember……

23. Desember……

Ethvert menneske bør få æren av å føle seg som verdens navle……..
……iallfall minst en gang hver dag 🙂

“Nabo’n” hadde bakt en stor boks julekaker til meg idag, TE-brød, som er det beste jeg vet 🙂 og ho hadde strikka nye pulsvanter i knall julerødt slik at jeg kunne være både varm og fin imorgen på selveste julaftendagen 🙂

Fullstendig uten forvarsel, med den godeste klemmen jeg har fått på lenge, så ramla plutselig garasjens førsteslave inn døra….. Han som er landsforvist på ubestemt tid…. ikke bare hadde han tatt turen hjem til bygda for å feire jul, men han tok seg også tid til å ramle utom i de veiløse skoger her, å han hadde med seg en diger eske med de beste marsipanene som verdenshistorien noen gang har opplevd: Anthon Berg 🙂


24. Desember……

Våkna av smeltevær og kroppen kjentes ut som et offer for en veivalsaksjon…… *sukk*….. Ingen nåde idag, “Nabo’n” fortjener bedre enn som så, jeg beit tenna sammen, slik at jeg likegodt fikk huepine i samme slengen (‘=’), å rusla over tunet og inn i middagshula ved 11:30 tia og begynte kalkunmassakren……. (hovedoppskriften finner du her-> Kalkun = Varmkun ) Sånn ca omtrent 35 minutter senere var den godt igang med å omdannes til VarmKun inni ovnen under et tykt lag appelsin og stappa full av epler og svisker og plassert i en høykantet langpanne med eple og appelsinjuice…… 🙂

Så er det velfortjent sofahvile frem til julegrauten ved tre-tia……

——————————

JuleGrøten (Tur nr 2 over tunet idag ca kl: 14:30) ble inntatt litt senere enn vanlig lunsj på grunn av undertegnedes noe deffekte kropp og døgnrytme å sånn men til gjengjeld smakte den himmelsk og i og med at “Nabo’n” er diabetiker så tillfallt påsan med julemarsipangoddis selvfølgelig undertegnede selv om vi ikke fant noen mandel på første serveringsrunde…… den er nå behørig lagret for å nytes ut i de sene kveldstimer……

Efter den sene grøtlunsjen var det fjøsnissens tur og jeg satt ut en diger posjon med graut, smørøye og tresleiv og ønsket han God Jul og ba pent om undskyldning for den sene leveransen….. 🙂

————————–

Etter er lengre sofapause (omtrent sånn ca kl: 18:00) var det inn i middagshula igjen og gjøre VarmKun’n serveringsklar….. Den hadde nå stått på ca 190-200 grader i nesten 6 timer å var nyyydelig :))))) Når to mennesker deler en kalkun på ca 6,4 kilo så har dem mat i noen dager, det kan jeg love, å detta er gourmetmat :)))))) Undertegnede, som også er kalkunkokk helt fra sine spede barnsben av, har førsteprioritet på halsen som er kalkunens delikatesse, denne har ligget badet i eple/apelsinskyen de siste to timene av steketiden og har en aldeles himmelsk smak og konsistens. Jeg syns virkelig synd på de kokkene som kaster bort halsen til å koke kraft….. kjøttet på kalkunens hals er ubeskriveli godt og vekker de mest forfinede ganers smaksløker til orgasmistiske høyder…….

Mett mett mett ååååååhhhhhhhh stappmett……..

Catalyzator sviktet desverre på et punkt….. hun klarte ikke å skaffe multer til desserten…… Men “Nabo’n” visste råd og kneppa opp en boks med hermetiske pærer og vispa krem til, å det var jaggu så godt at det er et under at ikke magan sprakk……

Men…. kransekake er det alltids plass til *flirer*

Klokka er nå blitt 20:30…. Catalyzator tar en velfortjent lengre hvil……..